Húsvéti nyuszis karika készítése

Egy egyszerűen elkészíthető, roppant bájos, és igazán ünnepi hangulatú húsvéti dekorációra vágysz? Ez a kis húsvéti nyuszis karika pontosan ilyen. Ráadásul többféleképpen is felhasználhatod, kisebb ajtódíszként, felakaszthatod a tojásfádra, vagy ajándékba is adhatod egy családtagodnak, barátodnak. A legkülönlegesebb pedig benne az, hogy az alapot te magad is elkészítheted. 🙂

húsvéti dekoráció

A húsvéti nyuszis karika elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Amire szükséged lesz:

– vékony, hajlékony faágak (pl.: fűzfaágak)
– színes szatén szalag
– barka
– díszítő elemek: fa/kerámia nyuszi, műanyag tojás stb.
– olló
– ragasztópisztoly

Elkészítés:

húsvéti dekoráció

1. Egy kb. tenyérnyi nagyságú kör elkészítéséhez én 3-4 ágacskát használtam fel. Ez attól is függ, hogy milyen hosszú egy ág. Az ágakról szedd le a leveleket, majd az egyiket hajlítsd kör formájúra úgy, hogy a vastagabbak végét többszörös rátekeréssel rögzítsd önmagára. Így nem fog szétcsúszni, és még ragasztani sem kell.
Menet közben alakíthatod, formálhatod, mivel rugalmas az ág, nehezen törik.

2. Majd ezután addig tekerd körbe önmagán, míg el nem fogy. Az ág végét egy kis résen fűzd át, így rögzül. Készen is van az alap, viszont érdemes 2-3 ágat még rátekerni, hogy vastagabb, erősebb, mutatósabb legyen, és a későbbi díszítő elemeket könnyebben rá tudd majd ragasztani.

3. A második ágnak az egyik végét fűzd át egy kis résen, hogy rögzüljön, majd tekerd ezt is körbe az alapon, és ha körbe értél, szintén rögzítsd a végét is egy kis résen átbújtatva.

4. A harmadik, negyedik ággal is ugyanígy járj el.

5. Egy kis formázás, alakítgatás után – hogy a lehető legszabályosabb kör legyen -, hézagosan, egyenletesen tekerd körbe a szalaggal. Az elején és a végén is rögzítsd az alaphoz ragasztópisztollyal. Ugyanebből a szalagból készíts neki akasztót és egy masnit, melyeket szintén ragasztással tudsz rögzíteni a kis koszorúra.

6. Ezután díszítsd tovább tetszés szerint. Én egy helyes fa nyuszit és néhány barkaszemet ragasztottam a koszorúra.

Oszd meg az ismerőseiddel is!