Húsvéti kosár készítése

Egy színes tojásokkal megrakott húsvéti kis kosárka nagyon szép dísze lehet ünnepi asztalunknak. Pillanatok alatt összeállítható, de pont az egyszerűsége miatt lehet olyan látványos.
Csupán néhány hozzávaló szükséges hozzá, egy kosár alapra, ami készülhet vesszőből fonással, vagy filc anyagból varrva, de akár újra is hasznosíthatunk egy vékony faanyagból készült rekeszt, ahogyan mi is tettük. Ezt a darabot boltban vásároltuk, melyben finom gombák voltak.

Ami még kelleni fog a színes tojásokon és a kosárkán kívül:

– akril festék
– műfű vagy krepp papír
– egyéb díszítő elemek

Első lépésként fessük egy tetszés szerinti színnel a rekeszt. Mi fényes sötétbarnát választottunk. Kenjük le alaposan kívül-belül, minden hézagot.

husveti_kosar1

husveti_kosar2

Miután megszáradt, díszítsük a külsejét tetszőlegesen. Átköthetjük egy szép szalaggal, vagy ragaszthatunk rá filcből kivágott mintákat, vagy amit szeretnénk.

husveti_kosar3

Ezután tegyük bele a műfüvet, vagy krepp papírból vágjunk vékony csíkokat, borzoljuk szét, és ezt helyezzük a rekeszbe. Egyengessük el szépen.

husveti_kosar4

Ha ez is meg van, fektessük a fűre a tojásokat. Néhány csoki tojást és/vagy kerámiafigurát is tehetünk melléjük. Mi húsvéti csibéket tettünk a tojások mellé, melyeket korábban készítettünk. Itt találjátok a leírást.
A tojások még évekkel ezelőtt készültek. Némelyiket körömlakkal festettük, némelyiket pedig akril festékkel és csillámló zselével.

húsvéti kosár

Ezzel készen is vagyunk a húsvéti kosárkánkkal, már csak a megfelelő helyre kell tennünk. 🙂

húsvéti kosár készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!