Húsvéti ajtódísz

Néhány egyszerű, és könnyedén beszerezhető alapanyagból igazán hangulatos, és szép ajtódíszt készíthetünk húsvétra. Az alap lehet akár boltban vásárolt, de saját készítésű is. Én utóbbit választottam, és ajtódekorációm alapja egy kerítés lett, melyre színes és vidám díszeket helyeztem.

Hozzávalók:

Fa pálcika
Filc anyag
Kis tojások
Nyúl fafigura
Drót vagy szalag
Ragasztó
Egyéb dekorációk (pl. katica)
(A szöveg égetéséhez pirográf)

husveti_ajtodisz_

Elkészítés:

Először is összeragasztjuk a fapálcikákat úgy, hogy egy kis kerítést formázzanak, majd átfestjük. (Én a fehér színt választottam ehhez.)

Húsvéti ajtódísz alap

Az alapunk ezzel meg is van, már csak fel kell díszítenünk. Mivel egy húsvéti ajtódíszről beszélünk, egy nyulas natúr fafigurát választottam hozzá. Ezt lefestettem, hogy kicsit élettel telibb legyen. A végeredmény a képeken látható. Mindenképp szerettem volna aprócska tojásokat is rá díszítésként. Ezek porcelángyurmából készültek, melynek leírását itt találhatod: Porcelángyurma házilag
A kis porcelángyurma tojásokat lefestettem akril festékkel, hogy igazi húsvéti tojások legyenek belőlük.
Az ajtódíszen látható pillangó és fűcsomók filcanyagból lettek kivágva, melyek könnyedén megrajzolhatóak szabad kézzel, de sablont is használhatunk hozzájuk.
Végül pedig két kicsi katicát is ragasztottam rá, ami a fiókunkban lapult. A ragasztásokhoz pillanatragasztót használtam.

Egy üdvözlőtáblát is készítettem hozzá, amit szintén fapálcikákból ragasztottam össze, és vékony dróttal rögzítettem a kerítéshez. A felirathoz a nem rég vásárolt pirográfunkat használtam, azzal égettem bele a szavakat. (Egy apró égési sérüléssel meg is úsztam az első használatot, de azért még van mit gyakorolnom… 🙂 )

Húsvéti ajtódísz saját kezűleg

Oszd meg az ismerőseiddel is!