Hangulatos adventi koszorú készítése

Van, aki boltban vagy virágárusnál vásárolja az adventi koszorúját, és van olyan, aki maga készíti azt el. Mindkettő esetben igazi csodát tehetünk az asztalunkra. Én az utóbbi csoportba tartozom, magam készítem minden évben az adventi koszorúnkat, már sok éve. Mindig szeretek valami újdonságot, egy kis csavart belevinni, és ez idén sem lesz másként. 🙂

adventi koszorú

Az idei újítás egész kicsi, de igazán bájos. Ugyanis arra gondoltam, hogy papírfonás technikával készítek két mini karácsonyfát, melyek a koszorút fogják beragyogni szépségükkel.

De ezt hogyan is kell elképzelni? A videóból kiderül:

Amire szükség lesz az adventi koszorú elkészítéséhez:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

– szalma alap (lehet hungarocell is)
– mintás, kötött sál
– tű és cérna
– 4 db adventi gyertya
– 4 db gyertyatüske
– 2 db mini karácsonyfa papírfonással készítve
– 1 kisebb és 1 nagyobb dekorgumi csillag
– csengettyűk
Opciók:
– krepp papír
– drót

Elkészítés:

adventi koszorú

1. A sál, amit választottam fehér alapon mintás, így fehér színű krepp papírt választottam, melyből levágtam 2 db 3-4 cm széles csíkokat. Ezekkel a csíkokkal körbetekertem a szalma alapot. Ezt a lépést ki lehet hagyni, de szerintem érdemes alkalmazni, mert a kötött anyagot egyszerűbb felrögzíteni az alapra és a végeredmény is szebb lesz. Az alapból kilógó kis szálak nem lesz útban, és nem fogják átdöfni a sálat.

2. A sálat ráfektettem a betekert alapra úgy, hogy a sál egyik végét túllógattam, és a felesleges részt levágtam.

3. Megfordítottam az egészet, és egyszerű öltésekkel összevarrtam a a sálat.

4. Visszafordítottam, a 4 gyertyát feltűztem a gyertyatüskékre, és elhelyeztem a koszorún.

5. A karácsonyfákat és a csengettyűket dróttal rögzítettem az alaphoz, nem szerettem volna ragasztani. Így mind az alapot, mind pedig a díszítő kellékeket akár jövőre is fel tudom majd használni más dekorációkhoz. A csillagokat öntapadós dekorgumiból vágtam ki, a kisebbet ráragasztottam a nagyobbra, és felragasztottam a koszorú elejére. Ezt az egyet ragasztottam csak, mert ez könnyen lejön, nem rongálja meg az alapot.

Ezzel el is készült az idei adventi koszorúm a különleges, mini karácsonyfákkal. 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!