Galaxis festése egyszerűen

Ezúttal egy varázslatos festési technikát szeretnék neked bemutatni, méghozzá a galaxisfestést. Elkészítése egyszerű, jellegéből adódóan pedig számtalan verzióban elkészíthető, hiszen az univerzumban is megannyi szín, forma, alakzat fellelhető. Ráadásul a festési technikából kifolyólag – is -, két teljesen egyformát nem igazán lehet megfesteni. Alkotásodat összeállíthatod egy sima kartonlapra, füzetborítóra, telefontokra, egy kiürült konzervdobozra, üvegre vagy akár fadobozkára is. A lényeg, hogy mindegyik esetben fekete alapra dolgozz.

galaxis festés

A galaxisfestés lépéseit a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Én a galaxisomat az Innodekor Kft. foszforeszkáló, azaz sötétben világító festékével tettem még különlegesebbé. Ez a típusú festék különböző színkombinációkban létezik – nappal is éjjel is más színűk van -, melyeket weboldalukon megtekinthettek: https://www.innodekor.hu/

Amire szükséged lesz:

– fekete színű alap: ez lehet egy sima, fekete karton vagy egy fekete akrilfestékkel bekent konzervdoboz, fadoboz, üveg stb.
– ecset, szivacs
– különböző színű akrilfestékek (2-3-4-féle, amennyit szeretnél, lehet akár kék, zöld, piros, rózsaszín, lila stb., de a fehér színűt mindenképp javaslom)
– foszforeszkáló, sötétben világító festék (hogy sötétben is gyönyörködhess alkotásodban)

Elkészítés:

galaxis festés

1. A választott akrilfestékeket érdemes egy kis tálkába kiadagolni. Én fehér, ibolyalila és mályva színeket választottam.
Ez azért jó szerintem, mert miközben fested a galaxisodat, közben tudod keverni a színeket, hogy minél változatosabb végeredményt kaphass.

2. A szivacsot mártsd bele az egyik festékbe, vagy többe is, a felesleget húzd le róla – nem kell sok festéknek a szivacson lennie -, majd apró, ütögető mozdulatokkal kezd el megfesteni a galaxisodat. Valamelyik sarkánál vagy a középen is kezdheted, ahol szeretnéd.
Tipp: Ha a szivacson sok festék van, egy papírlapon is lehúzhatod a felesleget.

3. Addig keverd a színeket és fesd a galaxisodat, amíg úgy nem látod, hogy kész vagy vele.

4. Én a teljesen feketén maradt részeket kis ibolyalila színnel befestettem, hogy ne legyen akkora kontraszt a két oldal között. Ezt te is megteheted azzal a színnel, amelyikkel szeretnéd.

5. Ha szeretnél egy nagyobb holdat vagy csillagot is a galaxisodba, tetszőleges helyre fesd meg egy ecset segítségével. Ha nem szeretnéd, hogy a holdnak erős kontúr vonala legyen, egy kis festékkel és szivaccsal egyszerűen eldolgozhatod. Így természetesebb lesz a kinézete.

6. Ha megszáradt a festék, akkor egy egyszerű trükkel milliónyi csillagot varázsolhatsz a galaxisodba. Az ecsetet mártsd bele a fehér színű akrilfestékbe, túl sok nem kell rá, majd az ujjaddal kezd el szétfröcskölni a festéket a galaxisodra. Miközben a csillagokat készíted, egy-egy különleges csóva is keletkezhet, melyekkel még valósághűbb lehet galaxis festményed.

7. Ha megszáradt ez a festékréteg is, a foszforeszkáló festékkel teheted még különlegesebbé, hogy sötétben is gyönyörködhess alkotásodban. A tetszőleges részeket kend be egyszerűen ecsettel. Én legalább három réteget javaslok, így egészen erősen fog világítani éjjel. A rétegek felvitele között mindenképp hagyj száradási időt.

 

galaxis festés

galaxis festés

A videót és a bejegyzést támogatta az Innodekor Kft.

Oszd meg az ismerőseiddel is!