Filc virág készítése

Mi is könnyedén készíthetünk saját kézzel csodás virágokat ajtódíszekre, girlandokra vagy egyéb dekorációkra. Ehhez csak filcanyagokra van szükségünk, melyekből saját kézzel, pillanatok alatt megalkothatjuk színes kis virágainkat.

Filc virágok

Maga a folyamat nagyon egyszerű. A filcanyagból kivágunk egy tetszőleges méretű kört. (Én kb. 9cm-es átmérőjűvel dolgoztam.) Ezután a kört csigaszerűen el kezdjük bevágni a középpontja felé. Attól függően, hogy a „csigaszerű” bevágásunkat milyen szélesre készítjük, fog eldőlni, hogy az elkészült virágunk mennyire fog úgymond kiemelkedni, illetve mekkora lesz az átmérője. Ezzel bátran lehet kísérletezgetni. Én a kb. 9cm-es kör esetében 1-1,5cm-es vastagságot választottam.

Ha szabályosabb formájú virágot szeretnénk, akkor a kört a fent részletezett módon vágjuk ki. Viszont ha inkább rózsaszerűre szeretnénk a végeredményt, akkor ugyanezt hullámos bevágásokkal végezzük. Mintha egy „hullámos házú” csigát készítenénk.

Filcvirág

Ha megvan a „filc csigánk”, akkor a spirál külső végét vágjuk le egyenesre, és onnan kezdjük el feltekerni az anyagot a csiga közepe felé. A virágunk ezzel szinte magától megformálódik a kezünkben. A feltekerés erősségétől is függ, hogy a végeredményünk miként alakul, de elrontani nem igazán lehet. Ha ezzel megvagyunk, akkor a végét ragasszuk le, hogy fixen maradjon, és már készen is vagyunk.

Filc virág készítés

Egy videó is készült a folyamatról:

Oszd meg az ismerőseiddel is!