Filc virág készítése varrással

Korábban bemutattuk nektek, hogy egy spirál alakzatból hogyan készíthettek egyszerűen nagyon szép, és látványos filc virágokat. De nemcsak ez a módszer létezik. Ebben a bejegyzésünkben egy szintén egyszerű, ám ennek ellenére igen mutatós filc virág készítési ötletet láthattok.

filc virág készítése

Szükséges hozzávalók:

– filcanyag
– cérna és tű
– olló, ceruza, vonalzó
– ragasztópisztoly

Elkészítés:

Egy A/4-es méretű filcanyagot vágjunk hosszában félbe. Így két darab 10,7×29 cm-es csíkot kapunk. Készíthetünk ennél kisebbet, illetve nagyobbat is attól függően, hogy a továbbiakban miként szeretnénk felhasználni. Valamint a szélessége is csökkenthető, ha alacsonyabb szirmokat szeretnénk.

filcvirag1

Ezután az egyiket hosszában hajtsuk félbe, és egyszerű öltésekkel varrjuk össze.

filcvirag2

Majd a varrás fölé húzzunk egy vonalat ceruzával, és kb. fél cm-enként vágjuk be ollóval a vonalig. Lehet sűrűbben és ritkábban is bevagdosni.

filcvirag3

Majd kezdjük el szorosan, egyenletesen felteker úgy, hogy a vonal belül legyen, majd a végén rögzítsük ragasztópisztollyal.

filc virág

Az elkészült virágot rárögzíthetjük hajcsatra, hajgumira, készíthetünk belőle kitűzőt. Továbbá felhasználhatjuk asztali- vagy ajtódísz dekorálásához. Ez utóbbihoz hamarosan remek kis ötletet hozunk nektek! 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!