Falikép készítése házilag – Om falikép szavakból

Ha egy igazán érdekes faliképet szeretnénk készíteni, akkor nem kell feltétlenül ecsetért és festékért nyúlnunk. Van, hogy elég pusztán egy színes papírlap és egy toll, valamint egy képkeret, ami majd elkészült művünket keretbe foglalja. Egy ilyen ötletet szeretnénk most nektek bemutatni.

Om falikép készítése házilag

Szükséges alapanyagok:
Színes papírlap
Toll (vagy filc)
Képkeret

alapanyagok

Elkészítés:

Ötletünk alapja, hogy valamilyen alakzatot, képet „rajzolunk meg” szavak segítségével. Mi egy többek által jól ismert szimbólumot az „Om”(Aum) jelet választottuk, melyet pozitív töltetű szavakból alkottunk meg egy sablon segítségével. (Az „Om” jel az egyik legfontosabb hindu szimbólum. Úgy tartják, hogy pozitív hatása van.) Természetesen bármilyen más szimbólum, jelkép használható erre a célra, igazodva a kép majdani gazdájának ízléséhez, világához.

Első körben érdemes a képkeret méretéhez igazítani a papírlapunkat, amire majd dolgozunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor ceruza segítségével halványan rajzoljuk meg a formát, melyet majd meg szeretnénk alkotni a szavak segítségével, vagy pedig nyomtassuk ki a választott jelet vagy képet, vágjuk ki a papírból, és az így létrejött sablon segítségével kezdhetünk neki a munkának. (Mi az egyszerűség és pontosság kedvéért a sablont választottuk.)

sablon

Ha sablonnal dolgozunk, akkor egy keménykötésű könyvre a sarkainál könnyedén odaragaszthatjuk a papírlapunk fölé ideiglenesen úgy, hogy ne mozduljon el, míg teleírjuk szavakkal az így körülzárt területet.
Hogy milyen szavakat választunk, az megint csak rajtunk múlik. Célszerű itt is a kép majdani gazdájához igazodó kellemes hatású kifejezéseket használnunk.

szimbolum_megrajzolasa

Ha a szavaink kitöltötték a körülhatárolt területet, akkor nincs más dolgunk, mint a képkeretünkbe illeszteni azt. (Mi fekete papírból kivágtunk egy vékonyka keretet is a szimbólumunk köré, hogy ezzel a szolid szegéllyel egy kicsit még jobban kiemelhessük a formát.)

kesz_szimbolum

Így készíthetünk egy igazán személyre szóló ajándékot viszonylag egyszerűen, némi türelemmel, mely kedves üzenetet hordozhat szemlélője számára. 🙂

Az elkészítés teljes folyamata képekben:

Om falikép készítése házilag lépésről lépésre

Oszd meg az ismerőseiddel is!