Esküvői meghívók készítése házilag

Az esküvő egy pár életében az egyik legemlékezetesebb és legfontosabb esemény. Van, aki a kisebb és visszafogottabb szertartás híve, és van, aki a sokvendéges, nagy lagzit szereti. De ami mindkettő esetében egyforma, hogy kisebb-nagyobb szervezést, előkészületet igényelnek. A sor nagyon hosszú, melybe beletartoznak a meghívók, melyekkel családunkat, rokonainkat, barátainkat szeretnénk invitálni, hogy ezt a csodás napot töltsék velünk, és osztozzanak örömünkben. Manapság több cég is foglalkozik ezek elkészítésével, de akár mi magunk is elkészíthetjük őket. Így még különlegesebbek és egyedibbek lesznek. 🙂 Ehhez szeretnénk néhány ötletet bemutatni:

esküvői meghívó készítése

Mindössze színes és fehér kartonlapra, vékony díszítő szalagra, ollóra, ceruzára, tortacsipkére és csipkeanyagra lesz szükségünk.

  1. Meghívó borítékba rejtve

esküvői meghívó készítése

Készíthetünk egy sablont sima, fehér papírból, melyet a színes kartonpapírra körberajzolunk, és úgy kivágjuk, vagy egyből rajzolhatunk a színes kartonpapírra is.

Rajzoljunk egy tetszőleges méretű négyzetet, de arra ügyeljünk, hogy az oldalaira kerülő félkörök is kiférjenek a papírra. Mi A/4-es méretű papírral dolgoztunk, melyre egy 10×10 cm-es négyzetet rajzoltunk. Ha meg van a négyzet, mind a négy oldalán jelöljük be a középpontot, majd a körző hegyét tegyük a pontra, és az oldalakra egyesével, csúcsponttól csúcspontig rajzoljunk egy-egy félkört. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk ki a formát.

eskuvoi_meghivo11

Majd egy vonalzó segítségével hajtsuk be a félköröket.

eskuvoi_meghivo12

Majd fehér színű kartonpapírból vágjunk egy ugyanakkora, vagy egy kicsit kisebb négyzetet, és ragasszuk rá a színes karton boríték belsejébe.

eskuvoi_meghivo14

Ezután írjuk meg a meghívó szövegét a dátummal és a helyszínnel együtt. Majd balról jobbra haladva, egyesével hajtsuk be a félköröket úgy, hogy a 4. félkör bal oldalát az első félkör alá csúsztassuk be. Így nem fog szétnyílni a boríték.

eskuvoi_meghivo15

Végül egy, a boríték színéhez passzoló vékony díszítő szalaggal kössük át a meghívót.

esküvői meghívó

  1. Meghívó tortacsipkével

esküvői meghívó készítése

Vágjunk le egy téglalap alakú részt a kartonlapból. Mi 18×9 cm-es darabbal dolgoztunk.

eskuvoi_meghivo21

Ezután fehér színű kartonlapból vágjunk le egy 17×8 cm-es, vagy ennél egy kicsit kisebb (így jobban látszik a színes kartonlap) darabot. Ragasszuk rá a színes kartonlapra.

eskuvoi_meghivo23

Tortacsipkéből mi 2 db, 10 cm átmérőjűt használtunk. A két tortacsipkét nem a felénél, hanem egy kicsit „visszább” behajtjuk, majd rárakjuk úgy a kartonlapra, hogy elől a két végük pont összeérjen. Ezt figyelembe véve a hátsó részüket, ahol egymásra felfekszenek, óvatosan összeragasztjuk. Míg szárad a ragasztó, írjuk meg a meghívó szövegét a dátummal és a helyszínnel együtt.

eskuvoi_meghivo22

eskuvoi_meghivo24

Ha ezzel megvagyunk, tegyük a tortacsipkét a meghívóra, majd egy vékony díszítőszalaggal kössük át.

esküvői meghívó

  1. Tekercses meghívó

A három közül ez a legegyszerűbben elkészíthető meghívó.

esküvői meghívó készítése

Ehhez egy téglalap alakú kartonlapra lesz szükségünk, a színe ismét tetszőleges. Ha világos színt választunk, a fehér „betét” lapra nem lesz szükségünk, egyből írhatjuk rá a meghívó szövegét. Mi egy A/4-es kartonlap felével dolgoztunk.

eskuvoi_meghivo31

Ha ezzel megvagyunk, óvatosan tekerjük fel, mint egy tekercset, majd helyezzük rá egy csipkedarabot, és egy színben hozzá illő zsinórral párszor tekerjük körbe, és a végén kössük masnira.
Ha szeretnénk, egy helyes kis virágot tűzhetünk bele.

esküvői meghívó

Ezeket a meghívókat nemcsak esküvőre, hanem ballagásra, születésnapra, évfordulóra is bátran elkészíthetjük. 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!