Egyszerű tavaszi ajtódísz

A múltkori tavaszi ajtódísz után, ezúttal egy visszafogottabb, szolidabb kis dekorációt készítettem, melyhez ismét filcanyagot használtam díszítésül, csak ezúttal más technikát választottam.

Az ajtódísz alapját egy régi táskában találtam, mely még talán egy egykori költözés során kerülhetett oda, és azóta is várta, hogy ismét „életre kelhessen”. Feltehetően egy kisméretű hungarocell koszorúalapot (15cm-es átmérő) rejthet a gondosan körbetekert ruhaanyag, amit nem mertem megbontani, mert eléggé sérülékenynek tűnt. Így fellelt állapotában meghagyva kezdtem neki a feldíszítésének. (Természetesen a ruhaanyag tetszés szerint helyettesíthető szalag feltekerésével is, de akár egy csupasz koszorúalapot is használhatunk.)

ajtódísz koszorúalap

Mindenképp egy egyszerű, letisztult kis ajtókopogtatót szerettem volna barkácsolni, melynek díszítéséhez a filcvirágokra esett a választásom.
A koszorúhoz felhasznált filcvirágok elkészítésének menetét korábbi cikkünkben találhatod.
A virágok megformálása után, egyenként felragasztottam őket a képen látható módon, majd a koszorút egy szalaggal átkötve végeztem is a munkával.

Úgy gondolom, egyszerűsége ellenére tényleg igazán mutatós kis díszt sikerült alkotnom, mely csodás látvánnyal fogadja az otthonunkba érkező vendégeket.

Egyszerű tavaszi ajtódísz

Barna háttérrel:

Tavaszi ajtódísz filcből

Oszd meg az ismerőseiddel is!