Decoupage ajándék ötlet – Fa szív saját kezűleg

Nincs is szebb egy lelkesen, saját kezűleg készített, személyre szóló ajándéknál. Ehhez mindig jó kiindulási alap tud lenni a decoupage technika, ha mi magunk szeretnénk a segítségével egy igazán különleges díszt megalkotni.
Ezúttal mi néhány natúr fa szívet díszítettünk fel ekképpen, melyekhez különféle virágos szalvétákat használtunk mintának. Azon túlmenően, hogy ezzel egy valóban egyedi ajándékot készíthetünk, még praktikus is, hiszen a megajándékozott otthoni díszítésére is használhatja ezeket a dekorációkat.

Decoupage ajándék ötlet

Hozzávalók:
Natúr fa szívek (Kb. 10cm)
Szalvéták
Fehér akril festék
Decoupage ragasztó
Sötétebb színű akrill festék (a szélek „kontúrozásához”)
Madzag
Apró fa golyók
(Lakk – ha szeretnénk a végeredményt még egy védőréteggel ellátni)
Ecset, szivacs a festéshez

decoupage_sziv_ajandek2

Elkészítés:

Először is a fa szívek egy-egy oldalát fessük le fehér alapszínnel, hogy a minták majd jobban látszódhassanak rajtuk.

decoupage_sziv_ajandek4

Ezt követően az egyik fa szívet a szalvéták megfelelő részein körberajzolva vágjuk ki az így kapott alakzatokat, amelyeket majd a díszeinken szeretnénk látni.

decoupage_sziv_ajandek3

Ha ezzel megvagyunk, decoupage technika segítségével ragasszuk fel őket a fákra. (Ha a decoupage technikával kapcsolatban bizonytalan lennél, akkor korábbi cikkünkben részletes leírást találhatsz a folyamatáról.)

Decoupage ragasztás után, még egyenetlen szélekkel

A ragasztó száradását követően egy kis ollóval vágjuk le a kilógó részeket, hogy a szélek tökéletesen simák, egybefüggőek legyenek.

Kilógó szélek levágása

Hogy a végeredmény még látványosabb legyen, mi a díszek széleit egy kis szivacs segítségével sötét barna festékkel „bepepecseltük”. (Ezáltal a decoupage-olás széleinek esetleges egyenetlenségei is eltüntethetőek.)

decoupage_sziv_ajandek7

Amennyiben még ellenállóbbá szeretnénk tenni az alkotásainkat, kenjük át őket fényes lakkal is. Ezzel egy kis plusz csillogást is kapunk.
Ha mindezzel végeztünk, nincs más dolgunk, mint egy madzaggal kis akasztókat csinálnunk ezekre a csodás dekorációkra. Mi néhány aprócska fagolyót is felhasználtunk plusz díszítés gyanánt.

Videó az elkészítésről:


 

 


Az elkészítés teljes folyamata képekben:

Decoupage ajándék készítés

Oszd meg az ismerőseiddel is!