Cipősdobozból bőrönd

Neked is bosszúságot okoznak az üres cipősdobozok? Nem tudod hová tenni, így csak felszórod őket a szekrény tetejére? Mielőtt rohannál megszabadulni tőlük, várj egy picit, mert egy nagyon klassz ötletet mutatok a sok helyet foglaló dobozaidhoz. Egy kis munkával teljesen új külsőt és egy egészen más funkciót adhatsz nekik. Biztos vagyok benne, hogy így már abszolút hasznodra lesznek, és a későbbiekben szívesen félreteszed majd őket. 😉

cipősdobozból bőrönd

A videóban egy bőrönd elkészítésének a lépéseit láthatod, melynek egy üres cipősdoboz az alapja:

Amire szükséged lesz a bőrönd elkészítéséhez:

– üres cipősdoboz
– csomagolópapír
– sima fehér papírlapok
– ragasztóstift
– ragasztópisztoly
– dekorgumi (én sötétbarnát használtam)
– olló

Tipp: A bejegyzésben én olyan cipősdobozt használtam, melynek a teteje levehető, de el tudod készíteni olyanból is, amely alapban fel-le nyitogathatós. 

Elkészítés:

bőrönd cipősdobozból

1. A doboz alsó és felső részének a belsejét vond be a sima fehér lapokkal. Majd az alsó és felső részét kívülről, külön-külön vond be a csomagolópapírral. (Én újságpapír mintás csomagolópapírral dolgoztam, de bármilyen másik is jó, amilyet szeretnél.)

2. A bevonás után a doboz tetején, a hosszabbik részén, a két sarkát vágd be, majd ragasztópisztollyal vagy pillanatragasztóval ragaszd a doboz alsó részéhez, hogy egy nyitható-zárható dobozt kapj, olyat mint egy bőrönd. 🙂

3. Ezután a dekorgumiból vágd ki a szíjakat, a sarkokat és a fogantyút. Ezeknek a méretei a doboz méreteitől függenek.

4. Ha meg vagy velük, ragasztópisztollyal ragasz fel őket. A hosszabb szíjakat csak a doboz tetejére ragaszd. Ha tovább ragasztod, nehezebben fog nyílni, nyitogatásnál elválhat a doboz alsó részétől, és elszakíthatja a papírt is, amivel bevontad a dobozt.
A  doboz alsó részén, az elejére teljes magasságban ragaszthatod a dekorgumit, de a hátsó részén csak a felső rész kezdetéig ragaszd a dekorgumi csíkokat.
A doboz tetején, illetve az alján, a sarkokhoz kis háromszög formákat vágj ki és ragaszd fel azokat is.
Végül ragaszd fel a fogantyút is.

5. Kész is a bőrönd alakú dobozod, melyben tárolhatod fontos leveleidet, ékszereidet. 🙂
Ha pedig szeretnéd, tovább is díszítheted, dekorálhatod, akár minták ráfestésével vagy kis alakzatok ráragasztásával, strasszkövekkel, matricákkal stb.
Sőt, ajándékba is adhatod, ahol tudod, hogy nagy szükség lehet rá. 😉

Fontos: A fogantyú tulajdonképpen csak egy díszítő elem, így annál fogva nem javaslom, hogy emelgesd, mert könnyen leszakadhat. Emiatt pedig, ha nehezebb súlyú dolgot raksz bele, szintén nem szabad a fogantyúnál fogva emelni.

Oszd meg az ismerőseiddel is!