Cicás tavaszi ajtódísz

Ezúttal a cicák kedvelőinek hoztunk el egy vidám tavaszi ajtódísz ötletet, melyen a tavaszra jellemző, szokványosabb formákon túl egy cicapár is helyet kapott. Ráadásul az elkészítése is viszonylag egyszerű, nézzük is mire lesz szükségünk hozzá:

Hozzávalók:
Fa koszorú alap (20cm átm.)
Juta szalag (5cm széles)
Fa figurák
Fa üdvözlő felirat
Csipkés juta szalag (masnihoz)
Akril festék
Ragasztópisztoly

Ajtódísz alapanyagok

Elkészítés:

Első lépésként, tekerjük be a fa koszorú alapunkat szorosan juta szalaggal. Az elején, illetve a végén rögzítsük ragasztópisztollyal a szalag végeit.

Fa koszorú alap betekerése

Fessük le a fa figurákat és a feliratot. (Mi a fehér és a rózsaszín festék mellett döntöttünk ehhez, csak a cica figurát hagytuk meg natúran, hogy ezáltal némileg kiemelkedjen majd a kopogtatónkon.)

Festett fafigurák

Ha a festék megszáradt, ragasztópisztollyal ragasszuk fel a figurákat a jutával bevont alapra.

figurak_felragasztasa

A csipkés juta szalagból (tetszőlegesen más szalag is használható erre a célra) formáljunk egy egyszerű kis masnit, amit valamilyen vékony szalaggal vagy madzaggal kössünk át középen, ezzel rögzítve a masnink formáját.

Készítsünk masnit

A masni átkötéséhez használt szalagból készítsünk a díszünknek akasztót, melyre aztán ragasztópisztollyal a masnit is rögzítsük fel úgy, hogy az alapra is oda ragadjon. Így stabilan az általunk elképzelt helyen marad az akasztó és a masni is egyaránt. 🙂

Ezzel el is készültünk cicás tavaszi ajtódíszünkkel, mely csodálatos hangulatot teremthet már a bejárati ajtónk közelében is. 🙂

Cicás tavaszi ajtódísz

A teljes folyamat képekben:
Tavaszi cicás ajtódísz készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!