Ballagási ajándékok saját kezűleg

Közeledik a ballagási időszak, mely egy diák életében fontos és feledhetetlen esemény. Addigi tanulmányai véget érnek, ám nem véglegesen, hiszen mindannyian életünk végéig tanulunk, csupán máshol folytatjuk ezt. A felsőoktatásban, a munka világában, a családunkban, azaz kint az életben.
Viszont ahogy múlnak az évek, ez a szép nap akkor is örökre megmarad emlékeink közt. Ahogyan a bölcs, jókívánságokkal teli kis szalagok a gyönyörű virágcsokrokról, a kedves plüss maci is tovább őrzi e nap emlékét. Ilyen kedves kis ajándékokkal szokás köszönteni a ballagókat, de akár saját készítésű apróságokkal is meglephetjük őket. Két ötletet hoztunk példának, melyek remekül kiegészíthetik az ünnepi virágcsokrot is.

ballagási ajándék

Ballagási üvegecske jókívánságokkal

Amire szükségünk lesz:

– kisméretű üvegecske
– fekete dekorgumi
– arany színű, vékony zsinór vagy hímző fonal
– piros fonal
– fehér színű papír
– ragasztópisztoly

Elkészítés:

Az üvegecske kupakját vegyük le, és a szélesebbik felét rajzoljuk körbe egy sima papírlapon. Majd köréje rajzoljunk egy négyzetet. Ez lesz a sablonunk, mely segítségével a dekorgumiból kivágjuk azt a négyzetet, mely a kalap felső része lesz. Melléje pedig vágjunk ki kicsi kör alakot szintén dekorgumiból, ez lesz a kalap tetején, ami a bojtot fogja tartani a kalapon.

ballagasi_ajandek3

ballagasi_ajandek4

Készítsünk az arany színű zsinórból bojtot.

ballagasi_ajandek5

Majd a végét ragasszuk fel a kalap tetejére, a közepére a kis körrel együtt.

ballagasi_ajandek7

A kupakot fessük le feketére, hagyjuk teljesen megszáradni.

ballagasi_ajandek8

Majd a bojtos négyzet aljának a közepére ragasszuk fel. Ezzel készen is van a kalapunk.

ballagasi_ajandek9

A fehér színű papírból vágjunk le egy téglalapot. A magassága ne legyen nagyobb az üvegecske testénél. Mi 3,5 cm magas, és 7,5 cm széles csíkot vágtunk. Tekerjük fel, és piros hímzőfonallal tekerjük át a közepénél, majd csomóval rögzítsük. Mielőtt ezt megcsinálnánk, írjuk bele jókívánságainkat. 🙂

ballagasi_ajandek6

A papírtekercset helyezzük az üvegecskébe, a nyakát tekerjük körbe arany színű zsinórral, melyre rögzítsük rá a ballagás évét. Végül pedig helyezzük az üvegecskére a kalapot.

ballagási ajándék

Tipp: Mi egy kb. 5 cm magas üvegecskével dolgoztunk. Természetesen választhatunk nagyobbat is. Csupán az arányokra kell figyelnünk mind a kalap, mind a papírtekercs esetében.

ballagási ajándék

Ballagási csipesz

Amire szükségünk lesz:

– fa csipesz
– akril festék
– fekete dekorgumi
– arany színű, vékony zsinór vagy hímző fonal
– fehér papírlap
– piros hímzőfonal
– ragasztópisztoly

Elkészítés:

A csipeszt fessük le színnel, attól függően, hogy lánynak vagy fiúnak szánjuk e az ajándékot. De önmagában is hagyhatjuk a csipeszt.

ballagasi_ajandek12

Amíg szárad, készítsük el a kalapot és a papírtekercset a fentiek szerint. A kalap elkészítése annyiban módosul, hogy itt kupak hiányában dekorgumiból kell elkészítenünk a kalap alját. Ehhez vágjunk le egy téglalap alakú darabot a dekorgumiból. Mi a kupak méretét vettük figyelembe, így a kupak tetejének az átmérőjével egyezik meg a csík magassága. A hosszúsága pedig kb. 3 cm. A bojtot ehhez most hímző fonalból készítettük el.

ballagasi_ajandek10

Ha megszáradt a csipesz, ízlés szerint rendezzük el, és ragasszuk rá a kalapot és a papírtekercset.

ballagási ajándék

Ezzel elkészültünk a ballagási csipesszel. 🙂

ballagási ajándék

Oszd meg az ismerőseiddel is!