Bájos kavicskép készítése egyszerűen

A kavicsok praktikusságuk és szépségük mellett tökéletes kreatív alapanyagok is egyben. Önmagukban is csodás díszei lehetnek otthonunknak, de egy kis festéssel át is alakíthatjuk őket, hogy új szerepben tündökölhessenek. Mostani bejegyzésemben egy egyszerűen összeállítható, és nagyon bájos ötletet hoztam nektek a kavicsok felhasználását illetően.

Méghozzá egy kép formájában, melynek plusz különlegessége, hogy a megfestett kavicsokat egy fa szeletre fogjuk ráragasztani. Így még természetesebb, hangulatosabb lesz a kis képünk.

kavicskép készítése

Különböző méretű fa szeleteket egyes virágboltokban vagy az internetről rendelve is be tudtok szerezni. Viszont ha nem tudjátok beszerezni, semmi gond, bármilyen más alap is megteszi, amit – anyagtól függően – tetszés szerinti formára is alakíthattok. Például karton vagy műanyag is szuper hozzá.

A kavicskép elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

A kép témáját illetően pedig bármi lehet, a képzeltetek szab határt ennek. Én egy baglyos és egy cicás verziót készítettem, de a tengerparti tájkép házakkal vagy egy csodaszép virágoskert is fantasztikus ötletek.

A folyamat egyszerű, ha meg van a témád, a kavicsokat először tisztítsd meg, majd akrilfestékekkel/temperákkal fesd meg őket. Amíg száradnak, az alapra fesd meg a kívánt hátteret. Esetemben ez egy fa a baglyoknak, és kedves üzenet a cicáknál. Ha mindenhol megszáradtak a festékek, már csak fel kell ragasztanod a kavicsokat a megfelelő helyekre. Ragasztópisztoly vagy erős hobby ragasztó is tökéletes.
Ha üvegre dolgozol, a ragasztópisztoly nem a legjobb választás, ugyanis mivel az üveg teljesen sima felület, így nem tud rendesen hozzá ragadni a ragasztó.

Kész alkotásodat le is lakkozhatod, így tartósabb lesz, és még egy kis védelmet is kap az eseteges apróbb sérülésekkel és pára ellen.

Elhelyezheted a polcodon, vagy rögzíthetsz rá egy kis akasztót, és felrakhatod a faladra, vagy az ajtódra. Sőt, még ajándékba is adhatod egy kedves ismerősödnek vagy szerettednek. Biztosan nagy sikert fogsz aratni vele! 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!