Ajtódísz termésekből

Egy egyszerű, ám annál dekoratívabb ajtódíszt különböző termésekből is készíthetünk. Ezeket könnyedén beszerezhetjük a boltokban és a természetben egyaránt. Önmagukban is nagyon szép díszeik lehetnek otthonunknak, de egy kis csavarral még különlegesebbé tehetjük őket. Különféle alakzatokká, formákká állíthatjuk őket össze. Így tettem én is, mutatom, hogyan:

Tavaszi ajtódísz készítése

Hozzávalók:
Szalmakoszorú (25cm)
Potpourri (szárított termések, piros és narancssárga)
Papírszalag
Krepp papír

Először is tekerjük be a szalmakoszorú alapunkat a krepp papírunkból vágott, körülbelül 4-5cm szélességű papírcsíkokkal, ügyelve azok feszességére. Én a papírcsíkokat az elejükön és a végükön egyszerűen csak gombostűvel rögzítettem.

ajtodisz_termesekbol3

ajtodisz_termesekbol4

Ezt követően állítsuk össze a szárított termésekből az ajtódíszünkre szánt dekorációkat. Én néhány virágot és egy pillangót ragasztottam össze, melyről bővebben korábbi cikkünkben olvashatsz.

Ha a termésdíszeink meg vannak, akkor ragasztópisztoly segítségével könnyedén felragaszthatjuk őket kedvünk szerint.

ajtodisz_termesekbol5

Ez után én még egy rövidebb sárga papírszalagot is rátekertem a koszorúra, hogy kicsit színesebbé, élettel telibbé tegyem azt, de bátran használható erre a célra egy masni is. Az akasztóhoz szintén ugyanezt a papírszalagot használtam.

A végeredmény:

Tavaszi ajtódísz

Oszd meg az ismerőseiddel is!