Ajtódísz gyerekszobára

Olykor az egészen egyszerű dolgok is igazán mutatósak tudnak lenni. Így van ez a következő kis ajtódísz esetében is, melyet elsősorban gyerekszobák ajtajára javasolnék. Ez az ajtódísz viszonylag egyszerűen elkészíthető, valamint nincs szükség hozzá túl sok alapanyagra sem.
Egy szalma vagy hungarocell koszorúalap, némi fonal és egy megfelelő méretű plüss figura alkotja. A koszorúalap mérete tetszőleges. Ez csak attól függ, hogy mekkora díszt szeretnénk készíteni, illetve mekkora plüssfiguránk van, amit majd utólag rá tudunk ültetni.

Az elkészítése a következő:
A koszorúalapra körkörösen feltekerjük az általunk választott színű fonalat mindaddig, míg teljesen körbe nem érünk, és az esetlegesen kilátszó részeket is tökéletesen el nem fedjük. A fonal színének kiválasztásánál érdemes a plüssfiguránkhoz illőt keresni, hisz e két dolog összhangja szükséges a szép végeredmény eléréséhez. Ha a koszorúalapból már nem látszik egyetlen rész sem, akkor munkánk javát már le is tudtuk. Ekkor csupán annyi feladatunk maradt, hogy a plüssfiguránkat megfelelően beleültessük, néhány öltéssel a koszorúhoz rögzítsük, valamint a megmaradt fonalból vagy valamilyen szalagból egy kis akasztót készítsünk az ajtódíszünkre. Ha valaki még jobban fel akarja dobni, az esetleg egy masnival vagy más dekorációval tovább színesítheti az elkészült díszt.

Gyerekszoba ajtódísz

Előnye, hogy könnyen elkészíthető, a végeredménynek csak a képzelet, valamint a rendelkezésre álló plüsseink szabnak határt, továbbá könnyedén felfrissíthető, hisz a figura bármikor kicserélhető egy újabbra. Akár mindig az évszakhoz, alkalomhoz illő kis plüsst is helyezhetünk rá.
Egyetlen dologra érdemes fokozottan ügyelnünk. Mindig szép, szimmetrikus koszorúalapot válasszunk, mert csak úgy lehet az elkészült díszünk is szabályos formájú. 🙂

Ajtódísz gyerekszobára

Hozzávalók:
1db koszorúalap (szalma vagy hungarocel)
Fonal
Plüssfigura
Esetleg egyéb díszek ízlés szerint…

Oszd meg az ismerőseiddel is!