Ajándéktasak készítése

Gyors, praktikus és szép ajándékcsomagolási módszer, ha meglepetésünket egy ajándéktasakba rejtjük. Ráadásul többször felhasználható is. Jó hír, hogy nemcsak a boltban szerezhetjük be, hanem otthon is készíthetünk saját kezűleg. Elsőre nem tűnhet egyszerűnek, de a látszat csal. Képsorozatunk és videónk segítségével Te is bármikor el tudod készíteni. Ezzel pedig még különlegesebbé teheted ajándékba szánt meglepetésedet. 🙂

Amire szükségünk lesz:

– téglalap alakú színes- vagy csomagolópapír
– ragasztó
– lyukasztó
– szaténszalag/sodrott zsinór

Elkészítés:

1. Helyezzük magunk elé a papírt fektetve, majd a felső részét néhány centiméterre hajtsuk be, magunk felé.

2-3-4. Ezután a lap két oldalát kezdjük el egyszerre befelé hajtani úgy, hogy a végek egymásra felfeküdjenek 1-2 cm-rel, és az egymásra felfekvő részeket ragasszuk össze.

5. Majd az alsó felét hajtsuk fel, attól függően, hogy milyen hosszú tasakot szeretnénk.

6-7. A felhajtott rész két oldalát, a saroktól indulva, hajtsuk befelé, hogy egy-egy háromszög alakzatot kapjunk.

8-9-10. Ezt követően a felső részt hajtsuk le, a vége érjen tovább a középpontnál, majd erre hajtsuk rá az alsó részt, szintén túlnyúlva a középpontnál. A találkozási pontnál ragasszuk össze.

11. Kicsit hagyjuk száradni a ragasztót, majd mindkét oldalát hajtsuk be az összeragasztott alsó részek találkozási pontjáig. Az éleken kicsit erősebben húzzuk végig ujjainkat, ez segíteni fogja a dolgunkat a széthajtásnál.

12-13-14. Hajtsuk vissza az oldalakat, nyúljunk bele a tasakba fölülről, és óvatosan hajtsuk ki az alját, majd a két oldalát a hajtásvonal mentén hajtsuk befelé.

15-16. Lyukasztó segítségével készítsünk két lyukat a tetejére, mindkét oldalra, majd egy-egy szalagot fűzzünk át mindkét oldalon.

Ezzel el is készültünk saját készítésű ajándéktasakunkkal, mely akár a boltból is származhatna. 🙂

ajándéktasak készítés

Oszd meg az ismerőseiddel is!