Ajándékötletek Valentin-napra

Valentin-nap alkalmából három igazán egyszerű, de egyben bájos ajándékötletet mutatok be neked, melyekkel meglepheted azokat, akiket nagyon szeretsz. Mindegyikben fontos szerepet kap a szív alakzat, de ettől függetlenül más, jelentős alkalomra is elkészítheted meglepetésként, például Anyák napjára vagy születésnapra. Néhány egyszerű hozzávalóra, és egy kis időre lesz szükséged elkészítésükhöz. Némelyikhez sablont is készítettem, így talán még egyszerűbb lesz a kedvenc ötletedet összeállítani. 😉

ötletek valentin-napra

Az ajándékötletek elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Valentin-napi meglepetés csomag:

Ehhez a bájos ötlethez papírlapra, színes ceruzákra és egy finom bonbonra lesz szükséged. A kivágott figurákat tetszés szerint színezd ki, hasára írd meg a személyre szóló üzenetet, majd kétoldalú ragasztószalaggal rögzítsd fel a csokit a figurára, kezeiket pedig rögzítsd a csokira, mintha átölelnék azt. Ennek a cukiságnak biztosan senki nem tud ellenállni. 🙂

valentin-napi ajándék

Sablonok a figurákhoz és a fonal szívhez:

sablon

sablon

Pompon szörnyecskék:

Nevük ellenére egyáltalán nem rémisztőek, hanem nagyon is aranyosak. Fonalra, zseníliadrótra, dekorgumira/barkácsfilcre, ollóra és ragasztópisztolyra lesz szükséged elkészítésükhöz.
A pomponokat két különböző színű fonalból állítottam össze, hogy különlegesebb hatást érjek el vele.
Tekerd fel a kézfejedre a fonalat többször, mindkét oldalon 2-3 cm vastag réteg legyen. Ha ezzel megvagy, óvatosan szedd le a kezedről, középen kösd össze egy fonaldarabbal, majd ollóval vágd el a szálakat, Ha mindet sikerült elvágnod, formázd az ollóval, hogy minél kerekebb pompont kapj végeredményül.

Zseníliadrótból vágj le két egyforma hosszú darabot, majd ragaszd fel ragasztópisztollyal a pomponra. A piros dekorgumiból vágj ki két kisebb és egy nagyobb szívet. A kisebb szíveket ragaszd fel a zseníliadrótok végére, a nagyobb szívet pedig a pompon aljára, ez lesz a lába.

Fekete és fehér dekorgumiból pedig vágd ki a szemeit, és azokat is ragaszd fel ragasztópisztollyal.

Kész is van a bájos, Valentin-napi pompon szörnyecske. 🙂

valentin-napi ajándékötlet

Fonalszív:

Kartonlapra és fonalra lesz szükséged.
Kartonból vágj ki egy szív alakot, majd annak a közepét is. (Sablont feljebb, a figuráknál találsz hozzá)
Ezután tekerd körbe a szívet a fonallal. Az elején érdemes ragasztóval rögzíteni, hogy a folyamat közben ne csússzon szét.
Miután körbe tekerted, a végét is érdemes leragasztani.
Egy kisebb darab fonalat köss rá, így fel is lehet majd akasztani dísznek. 🙂

valentin-napi szív

Oszd meg az ismerőseiddel is!