Ajándékdoboz készítése gyufásskatulyából

Szeretteinknek, barátainknak szánt ajándékainkat többféle módon becsomagolhatjuk. A boltok polcain sokféle méretű, alakú, anyagú csomagolóeszköz közül választhatunk, és a színekben, mintákban sem szűkölködik a kínálat. Nagyon látványos és egyedi, ha meglepetésünket egy szépen dekorált dobozba helyezzük. Akár könyvről, ruháról, játékról vagy ékszerről van szó, mindegyiknek találhatunk megfelelőt. Ez utóbbihoz akár saját magunk is készíthetünk egy mutatós kis dobozkát, így még különlegesebbé tehetjük ajándékunkat. Mutatjuk is, hogyan. 🙂

ajándékdoboz gyufásskatulyából

Amire szükségünk lesz:

– üres gyufásdoboz
– színes papír vagy csomagolópapír
– olló, ragasztó, ceruza
– a dobozba szánt meglepetés

Elkészítés:

A gyufásdobozt húzzuk szét, tartalmát ürítsük ki. Ezután vágjunk le a színes- vagy csomagolópapírból egy akkora darabot, mely a külső részt pont befedi. Majd kezdjük el felragasztani, ügyelve arra, hogy ne legyen huplis a papír. Szakaszonként haladjunk, és a körmünk felszínével óvatosan simogassuk szét a papírt.

ajandekdoboz3

ajandekdoboz4

Ha ezzel meg vagyunk, a gyufásdoboz belső részét fessük le egy, a színes- vagy csomagolópapírhoz illő színnel. várjuk meg, míg megszárad teljesen.

ajandekdoboz5

Már csak a kis meglepetést kell belehelyeznünk, és összeillesztenünk a dobozt
Ezzel el is készült a saját készítésű ajándékdobozkánkkal, melybe rejthetünk például ékszert, kulcstartót, hűtő mágnest vagy cukorkát. 🙂

ajandekdoboz6

Tipp: A dobozkát tovább díszíthetjük egy pici masnival, vagy egészet átköthetjük egy dekor zsinórral, masnit kötve a végén.

ajándékdoboz készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!