Ajándékdoboz készítés egyszerűen

Papír ajándékdobozt többféle módon készíthetsz, korábbi bejegyzéseimben néhányat már bemutattam. Most egy újabb ötletet mutatok, hogy egyszerű színes papírból hogyan tudsz egy mesés dobozkát összeállítani. Néhány színes papír és pár egyszerű lépés szükséges csak csupán, a végeredmény viszont szemkápráztató lesz. 🙂 Sokféle apróságot belerejthetsz, például bonbont, ékszert, kulcstartót, hűtőmágnest stb.

papír ajándékdoboz

Az ajándékdoboz elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Amire szükséged lesz:

– színes papírlapok
– vonalzó
– ceruza
– olló
– ragasztó

Elkészítés:

Ez egy négy rekeszes, nyitható-csukható ajándékdoboz lesz. A különlegesebb hatásért érdemes lehet többféle színes papírral dolgoznod.

Összesen 6 db, négyzet alakú papírlapra lesz szükséged, melyből 2 db-nak nagyobbnak kell lennie. A nagyobbak 15,2 x 15,2 cm-esek, a 4 kisebb pedig 12 x 12 cm-esek legyenek. Ha ezek meg vannak, kezdődhet a móka. 🙂

1. A kisebb méretű négyzeteknek mind a 4 oldalán mérj be 3-3 cm-t, és húzd meg a vonalakat.

2. A vonalak mentén hajtsd meg a papírt, majd vissza.

3. Ezután mindegyik oldalán kicsit vágd be, de csak addig, ahol két vonal találkozik.

4. Hajtsd fel az oldalakat, és a vágások után kapott kis füleket ragaszd a szomszédos oldalhoz, belülre, hogy kialakuljon a doboz forma.

5. A másik három négyzetet is így készítsd el.

6. A két nagyobbik négyzetet ugyanúgy kell elkészítened, mind a kisebbeket, csak ezeknél 1,5-1,5 cm-eket mérj be.

7. Ha ezekkel meg vagy, a két nagyobbik részt az egyik oldaluknál egy kis papír segítségével ragaszd össze belülről. Így megkapod a doboz alapját, amelynek a fedelét tudod nyitni és csukni is.

8. A 4 kisebb dobozkát tedd bele a nagy doboz aljába, ha szeretnéd, bele is ragaszthatod, így biztosan nem fognak kiesni. Kartonlap esetén picit feszülni fognak, viszont ennek hatására kisebb eséllyel fognak kijönni a helyükről.

Papír ajándékdoboz hajtogatása

Tipp: Plusz extraként egy masnit is készíthetsz és ragaszthatsz rá. 

Papír ajándékdoboz készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!