Adventi naptár gyufásdobozból

Míg a nagyok az adventi koszorú, addig a kicsik az adventi naptár segítségével számlálnak vissza karácsonyig. 🙂 24 napon át minden nap egy apró kis meglepetést bonthatnak ki, melyekben csoki, cukorka, apró játékok bújhatnak meg. A gyerkőcök nagyon szeretik, és mindig izgalommal várják, hogy a következő kis csomag mit rejthet magában. Adventi naptárt vásárolhatunk készen az üzletekben, de mi magunk is kreálhatunk sajátot. Sokféle ötlet közül válogathatunk. Mi gyufásdobozból készítettünk adventi naptárt, mely kis mérete ellenére vidám mosolyt csalhat a kicsik arcára. 🙂

adventi naptár

Amire szükségünk lesz:

– 24 db gyufásdoboz
– miltonkapocs
– karácsonyi mintás karton, karácsonyi mintás csomagolópapír
– papírragasztó
– kicsi dekorációs elemek (pl.: lyukasztóval lyukasztott papírhópehely, flitterek stb.)
– olló
– alkoholos filc
– ragasztó párnácskák

Elkészítés:

A gyufásdobozokat hatosával, egymásra helyezve ragasszuk össze.

adventi_naptar3

Ezután vegyük ki a „fiókokat” mindegyikből, majd a „fiókok” egyik elejét, középen lyukasszuk ki, és 1-1 miltonkapcsot helyezzünk bele, majd írjuk meg őket 1-től 24-ig.

adventi_naptar4

adventi_naptar15

A hatos oszlopokat ragasszuk egymáshoz. Az egyik hatos oszlop egyik nyitott felét ragasztózzuk körbe, és egy másik hatos oszlop oldalára, a széléhez ragasszuk hozzá. A másik kettőt is ugyanígy ragasszuk össze, hogy egy kockát kapjunk, melynek a közepén egy négyzet alakú lyuk lesz.

adventi_naptar5

adventi_naptar6

adventi_naptar7

adventi_naptar8

A kocka oldalait, a nyitott rész kivételével, vonjuk be karácsonyi csomagolópapírral.

adventi_naptar11

Vastagabb kartonból (pl.: cipős doboz) vágjunk ki 2 db négyzet alakú formát, mely fél-fél cm-rel túllóg mindegyik oldalán a kockának. Egyik felüket a négyzeteknek borítsuk be karácsonyi csomagolópapírral.

adventi_naptar9

adventi_naptar10

Az egyik négyzetet ragasszuk a kocka aljára úgy, hogy a bevont felület legyen fölül, az látszódjon a túllógó részeken. Majd a kocka tetejére ragasszuk rá a másik négyzetet, bevont felülettel fölfele.

adventi_naptar12

Ezután ízlés szerint dekoráljuk. Mintás kartonlapból vághatunk ki fenyőfa, csillag stb. motívumokat, formalyukasztóval készíthetünk pl.: hópelyhet.
Hogy érdekesebb hatást keltsünk, a kivágott mintákat ragasztó párnácskákkal rögzítjük fel, így térhatásúak lesznek.
Díszíthetjük még gyöngyökkel, flitterekkel, lézer vágott fa figurákkal és sok minden mással, ami éppen van otthon. 🙂

adventi_naptar13

adventi_naptar14

Töltsük meg kis meglepetésekkel a fiókokat, majd össze-vissza toljuk a helyükre őket, így izgalmasabb lesz a keresgélés a gyerekeknek. 🙂

adventi naptár

adventi naptár készítés

Oszd meg az ismerőseiddel is!