Adventi koszorú saját kezűleg

Kezdődik az adventi szezon, mikor elkezdünk hangolódni és készülődni a szeretet ünnepére szívünkkel, lelkünkkel, kis dekorációkkal, finom süteményekkel, apró meglepetésekkel szeretetteinknek. Elsőként az adventi koszorú kerül ki az ünnepi asztalra, melyen karácsony előtt négy héttel minden vasárnap meggyújtunk egy gyertyát, így jelezvén, hogy megkezdődött a visszaszámlálás. Mi is elkészítettük saját adventi koszorúnkat, mely talán ötletet adhat annak, aki saját kezűleg készíti koszorúját, és még nem igazán kapott ihletet. 🙂

adventi koszorú készítése

Amire szükségünk lesz:

– szalma- vagy koszorúalap (mi 25 cm átmérőjűvel dolgoztunk)
– fenyőágak, tujaágak
– vékony kötöző drót
– gyertyák, gyertyatüskék
– kisméretű száraz termések
– dekorációs kellékek: ajándékdoboz, alma, csillag, kicsi szánkó
– fa felirat: Advent/Karácsony stb.
– ragasztópisztoly

Elkészítés:

Először a fenyő- és tujaágakból vágjunk le kisebb darabokat, és készítsünk belőlük kicsi csokrokat, melyeket egyesével kezdjük el feldrótozni a koszorúalapra. Helyezzük rá a csokrot az alapra, és a végénél dróttal kössük át, majd csavarjuk össze a drót két végét, a felesleget pedig vágjuk le.
Majd a következő csokrot úgy helyezzük az alapra, hogy az előző égét takarja. Ezt addig csináljuk, amíg teljesen körbe nem érünk.
Ha esetleg valahol nem sikerült szépen a felhelyezés, és „lyuk” keletkezett vagy vékony lett egy rész, oda ragasztópisztollyal ragasszunk egy-egy kis fenyődarabot, hogy kiegyenlítsük a hiányosságokat.

adventi_koszoru5

adventi_koszoru3

adventi_koszoru4

adventi_koszoru7

Ha megvagyunk a fenyő felhelyezésével, a gyertyatüskéket szúrjuk bele a gyertyákba, majd az alapba tetszőlegesen. Mi a klasszikus negyedes elosztást választottuk.

adventi_koszoru8

Ezután helyezzük fel a feliratot szintén tetszőleges helyre. A feliratra érdemes két drótot felrögzíteni ragasztópisztollyal, így beletudjuk szúrni az alapba, és szépen, stabilan fog állni.
Ha ez megvan, jöhetnek a kis dekorációs kellékek, mint a csillogó alma, ajándékdoboz, csillag stb. és a száraz termések. Ragasztópisztollyal ragasszuk fel a koszorúra.
Mi egy mini Rudolf szarvast is rátettünk. 🙂

adventi_koszoru9

adventi_koszoru11

adventi_koszoru12

adventi_koszoru13

adventi_koszoru14

Végül egy kicsi szánkóval feldobtuk az egészet, mely színben harmonizál a száraz termésekkel.

adventi koszorú

Már csak az ünnepi asztalra kell helyeznünk a saját készítésű adventi koszorúnkat. 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!