Adventi koszorú készítése – Zokni figurák karácsonya

A tavalyi ‘Rókák karácsony’ elnevezésű adventi koszorúm után idén is egy különleges darabot készítettem. Az idei a ‘Zokni figurák karácsonya’ elnevezést viseli, ugyanis négy, bájos zokni figura foglal helyet egy hatalmas koszorúalapon. 🙂 Bizony, hatalmas, mert 42 cm-es lett az alapja. Ekkora adventi koszorút még sosem készítettem, de minden percét élveztem, és alig vártam, hogy az elképzelés végre testet öltsön. Így is lett, mely összeállítási folyamatát meg is mutatom alább. 🙂 Remélem tetszeni fog, és megihlet téged is. Természetesen kisebb méretben is elkészíthető, 2 vagy 3 figurával is, ahogy neked tetszik. Kellemes készülődést! 🙂

adventi koszorú készítése

Az adventi koszorú elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Amire szükségünk lesz:

 • 30 cm átmérőjű szalmakoszorú
 • 2 db 42 cm átmérőjű kartondobozból kivágott kör
 • 6 db kisebb méretű – 7,5 cm átmérőjű – kör
 • fehér színű wellsoft anyag vagy egy feleslegessé vált polár pulcsi/pléd
 • 4 db nagyobb méretű gyertya
 • 4 db kisebb méretű zokni figura: hóember, rénszarvas, Mikulás, pingvin
 • 1 db papírfonással készült fenyőfa
 • gyufásdobozok, karácsonyi csomagolópapírok, karácsonyi szalag/hordóközötő
 • ragasztópisztoly, olló
 • karácsonyi mintás szalag
 • kisebb LED-es fényfüzér (opcionális)
 • dekorációs kiegészítők: kis csengő, csillámos hungarocellgömbök stb.

adventi koszorú készítése

Elkészítés:

1. A 2 db 42 cm átmérőjű kartonköröket ragaszd össze.

2. A kartonkörök egyik felére ragaszd rá a szalmakoszorút. Ahova ragasztod a szalmakoszorút, az lesz az alja.

3. Fordítsd meg. Ezzel kész a koszorú alapja.

4. A fehér színű wellsoft anyaggal vond be az egészet. A tetejét és az oldalát, hogy a szalmakoszorú se látszódjon. Az anyagot rögzítsd ragasztópisztollyal. A felesleges részt vágd le.

5. A 6db kisebb köröket hármasával ragaszd össze, és ezeket os vond be a fehér wellsoft anyaggal. A tetejüket és az oldalukat is. Ezek két zokni figurának lesznek emelvények.

6. A papírfonással készült fenyőfát helyezd el a kör közepén, majd az előbb említett két kis emelvényt is. Majd ezeket ragaszd fel ragasztópisztollyal.

adventi koszorú készítése

7. Tekerd fel a fára a LED-es fényfüzért, a kapcsoló részét előtt vond be csomagolópapírral, kihagyva a kapcsológombos részét, Így olyan lesz, mintha az is egy ajándékcsomag lenne. 🙂

8. Majd a csomagolópapírokkal bevont gyufásdobozokat helyezd körbe a fa köré, állítva és fektetve is. Majd az aljukat ragaszd hozzá az alaphoz. Én 7 db gyufásdobozból készítettem ajándékcsomagokat.

9. Helyezd el a négy zokni figurát a koszorúra. Kettőt a két emelvényre, kettőt pedig melléjük. Ragasztással rögzítsd ezeket is.

adventi koszorú készítése

10. A 4 gyertyához vágj ki 4 nagyobb kört csillámos vagy sima fehér dekorgumiból. Ezeket is rendezd el a koszorúalapon, én a fenyőfa elé tettem őket. Majd ragasztással rögzítsd őket, és szintén ragasztással rögzítsd rájuk a gyertyákat. Ezek a dekorgumi körök tulajdonképpen gyertyatüskékként funkcionálnak. A koszorú méretéből adódóan nem tudtam volna igazi gyertyatüskét használni, így a lefolyó viasznak dekorgumikból vágtam ki köröket, hogy ne az anyaggal bevont alapra folyjon majd.

11. Ezek után jöhet a díszítés. Én bronzos, csillámos csengőket és hungarocellgömböket ragasztottam elszórva a koszorúra. A koszorú szélére körbe egy szalagot ragasztottam, mely egy 4 cm széles, hópehely mintás szalagból készült. Félbehajtottam, összeragasztottam, és így rögzítettem fel körbe szintén ragasztással a koszorú szélére. Az elejére ragasztottam egy masnit is, mely ugyanebből a szalagból készült.

adventi koszorú készítése

Ezzel el is készült a ‘Zokni figurák karácsonya’ adventi koszorú. 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!