Adventi kalendárium papírgurigából

A tojástartóból készített adventi kalendárium után most egy papírgurigákból összeállítható ötletet hoztam neked. Teljesen más felépítésű lesz, de igazán bájos és mosolycsaló. 🙂
Ez a kalendárium elsősorban gyerekeknek lesz szuper, de akár felnőtteknek is elkészíthető, ha szeretik az ilyenfajta mókás dolgokat. Egy kis festés, vágás, ragasztás és sok papírguriga, egész pontosan 24 db fog kelleni hozzá. A gurigákból pedig jópofa baglyok fognak készülni, melyek belsejébe tudod elrejteni az apró meglepetéseket. 🙂

adventi kalendárium papírgurigából

A kalendárium elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Amire szükséged lesz:

– 24 db wc-papírguriga
– különböző színű akrilfesték vagy tempera
– színes és fehér papírlapok
– olló, ragasztó (papírragasztó, ragasztópisztoly), ecset

Elkészítés:

adventi kalendárium készítése

1-6. A papírgurigát hajtsd félbe, majd mind a két végét oválisan hajtsd egymásra. Az egyik végét ragaszd össze, hogy az ajándékok ki ne potyogjanak majd. A ragasztott rész lesz a bagoly alsó fele, a nyitott pedig a teteje. Ha kész az első, a többi 23 db-ot is készítsd el, ugyanígy.

7-8. Fesd le a papírgurigákat tetszőleges színekkel. Én 7-félét használtam.

9-10. A festés után színes papírlapokból vágd ki a szemeiket, szárnyaikat és csőreiket. Ezeket ragaszd fel a festett gurigákra. Ha készen vannak a baglyok, számokat is vágj ki és ragaszd rájuk vagy ha világos színekkel festettél, egy filccel írd rá a számokat a hasukra.

11. A baglyok el is készültek, már csak keresni kell valami olyan dolgot, amelyre fel tudod rögzíteni őket, hogy egy kupacban legyenek.
Ha valahová felszeretnéd akasztani őket, mindegyik hátuljára ragassz egy darabka szalagot. Lelógathatod őket egy hosszabb polc széléről, vagy egy feldíszített vállfáról. De néhány erősebb faágat is bele tehetsz egy vázába, melyekre felakaszthatod a baglyokat.

adventi kalendárium készítése

Én egy másfajta rögzítési módot választottam. Egy kartondoboz egyik oldalát szétvágtam, hogy ki tudjam laposra teríteni. Majd rajzoltam egy akkora fenyőfát, melyre kényelmesen ráférnek a baglyok. Kivágtam és akrilfestékekkel lefestettem. Száradás után ragasztópisztollyal felragasztottam a baglyokat, ügyelve arra, hogy némi távolság legyen az egyes sorok között, a könnyebb kinyithatóság érdekében.

Tipp: És hogy miket rejthetsz a baglyok belsejébe? Bele tehetsz akár bonbont, teafiltert, cukorkát, hűtőmágnest, kulcstartót, ékszert, kedves üzenetet/idézetet, személyre szóló kuponokat (melyeket nálad válthat be:) ) és már apróságokat, melyeknek biztosan tudod, hogy örülne a megajándékozott.

Oszd meg az ismerőseiddel is!