5 nagyszerű Vissza a suliba ötlet

A füzetborítók után, most újabb 5 Vissza a suliba ötletet hoztam nektek. Ezek más jellegűek lesznek, de bízom benne, hogy ezekkel is mókásabb lesz a készülődést, majd pedig a tanév is. Mindegyik egyszerűen elkészíthető lesz, de nagyon jópofa, és tetszés szerint tovább díszíthetőek. Egy borongósabb, esősebb napon remek kikapcsolódás lehet, vagy akár barátokkal összeülve is szuper program, hogy együtt készítsétek el az ötleteket, készüljetek a sulira. 🙂

vissza a suliba

A Vissza a suliba ötleteket a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Ceruzatartó konzervdobozból:

A kiürült konzervdoboz igazán remek alapanyag kreatívkodáshoz. Festheted, ragaszthatod, tetszés szerint dekorálhatod, és többféle módon felhasználhatod. Ceruzatartót is egyszerűen készíthetsz belőle. Én unikornisosat és egy galaxisosat készítettem, de természetesen más módon is díszítheted a dobozt.

Az unikornisoshoz dekorgumit, ragasztópisztolyt, filcet és ollót használtam. Egy alapszínnel – lila – bevontam a konzervdobozt, majd más-más színű dekorgumikból kivágtam a szarvát, füleit és néhány virágot. Ezeket is felragasztottam a dobozra, majd ceruzával előrajzoltam a szemeit, és egy tűhegyű filctollal kitöltöttem, kivastagítottam.

ceruzatartó konzervdobozból

A galaxisos ceruzatartót már korábban elkészítettem, IDE kattintva meg tudod nézni készítés részleteit.

Ceruza dekorálási ötletek:

A ceruzáidat is könnyedén feldobhatod, hogy ne legyenek olyan egyhangúak. Én egy csillámos, és pompom figurás verziót készítettem.

A csillámoshoz egyenletesen bekentem a ceruzát, majd meghempergettem csillámporban, a felesleget óvatosan leütögettem róla, majd egy réteg ragasztót kentem rá újból. Ehhez folyékony ragasztó a legjobb szerintem. Én tégelyes hobby ragasztót használtam, melyet ecsettel vittem fel a ceruzára, de más folyékony ragasztó is jó, például Technokol. A teljes száradás után stabilan fent marad a csillám a ceruzán, nem potyog le.

Tökéletesen befedni nem biztos, hogy elsőre sikerül, így felvihetsz majd rá még egy réteg csillámport, vagy válassz olyan ceruzát és csillámport, melyek színben megegyeznek.

csillámos ceruza

A pompomos ceruzavég elkészítéséhez nagyobb méretű zsenília pompomot, és barkácsfilcet használtam. Attól függően, hogy figurát szeretnél készíteni, vágd ki a barkácsfilcből a megfelelő részeket – szemek, orr, száj, csőr stb. -. Én egy pandát és egy baglyot készítettem.

A zsenília pompomot ragaszd fel a ceruzavégre, majd az apró darabokat ragaszd fel a pompomra, így kialaktítva a figurádat.

pompomos ceruzavég

Egyszerű könyvjelző:

A könyvjelzőhöz egy egyszínű és egy mintás kartonlapra lesz szükséged.

Az egyszínűből vágj ki egy nagyobb téglalapot, a mintásból pedig egy fél cm-rel kisebb téglalapot. A mintásat ragaszd rá papírragasztóval az egyszínűre. Lyukasztóval készíts el lyukat az egyik, rövidebbik végére, majd hímző vagy kötőfonalból vágj le néhány szálat úgy, hogy a hurok megmaradjon a végén, majd a lyukon bújtasd át. A fonal hurkán fűzd át a másik végét, és óvatosan húzd meg, hogy stabil legyen.

könyvjelző készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!