5 borzongós Halloween ötlet

Közeleg Halloween, a borzongások éjszakája. Így erre az alkalomra hoztam is 5 nagyszerű ötletet, melyek egyszerűen kivitelezhetőek, és igazán méltóak az ünnephez. Remek kiegészítői lehetnek a halloween-i összejöveteleknek. Ráadásul összeállításukba a gyerkőcöket is bevonhatjuk, akik biztosan nagy örömmel és izgalommal fogják a tököket, boszorkányokat, pókokat és fekete macskákat készíteni. 🙂

halloween ötletek

5 borzongós Halloween ötlet:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

1. Halloween tök és fekete macska

Klasszikus elemei a Halloween-nek, így nem hiányozhatnak a sorból. A képeken látható figurák papírból készültek. Mindegyikhez 3 db A/4-es méretű papírt hosszában, harmonika szerűen meghajtogattam, majd félbe hajtottam őket, és összeragasztottam. Az így kapott 3 elemet egy kör alakzattá ragasztottam össze. A szemeket, szájakat pedig megrajzoltam színes papírlapokra, kivágtam, és felragasztottam őket.

halloween

2. Boszorkány, Fekete macska, Halloween tök papírgurigából

Ezek a figurák is azt mutatják, hogy mi mindenre is felhasználható a papírguriga. A papírgurigákat befestettem, a macskánál először az egyik felét behajtottam és összeragasztottam. Színes papírlapokból kivágtam a figurák egyes részeit, majd felragasztottam őket a befestette gurigákra.

halloween figurák papírgurigából

3. Boszorkány tojástartóból

A halloween-i boszik nem a legszebb teremtések, emiatt tökéletesek egy kis ijesztgetéshez. A tojástartó kissé rücskös felülete miatt pedig a boszorkányok ijesztő kinézetét remekül tudjuk ábrázolni.
A tojástartó alsó részének a negyedét levágtam úgy, hogy a második kúpot elfeleztem. Majd fekete filccel megrajzoltam a szemeit, lila fonalból néhány szálat levágtam, melyet hajként felragasztottam a tartó szélére. Fekete és színes papírlapokra megrajzoltam a kalapját, kivágtam és felragasztottam a fejére.

boszorkány tojástartóból

4. Világító szemű fekete macskák

Valljuk be, kevés ijesztőbb dolog van annál, mint amikor a teljes sötétségben egy világító szempárral találkozik tekintetünk… Brrrr
Ezt a hatást remekül meg tudjuk valósítani ezzel az egyszerű ötlettel. Ehhez csak némi fekete papírlapra és egy kisebb fényfüzérre (az enyám 10 db LED-es) lesz szükségünk. A fekete papírlapokból kivágtam 5 db macskafejet, szemeik helyét kilyukasztottam, és ezeken a lyukakon átfűztem a LED-eket. Egy kis cellux-szal rögzítettem a LED-eket a macskafejek hátoldalához, hogy ne mozduljanak el.

halloween macska dekoráció

5. Pom pom pók

A pókok is az ijesztő halloween-i jelképek sorát erősítik, sokan alapban sem szeretik őket, félnek, megijednek tőlük. Éppen ezért nagyszerű eleme a Halooween-nek.
Ez a pók egy kisebb és egy nagyobb, fekete színű fonal pom pom-ból készült. A lábaihoz fekete-fehér csíkos zseníliadrótokat használtam, melyeket méretre vágtam és ragasztópisztollyal a testéhez ragasztottam.

halloween pók

Az ötletekhez a sablonokat itt találjátok:

halloween sablon

halloween macska sablon

boszorkány sablon

halloween papírguriga sablon

Oszd meg az ismerőseiddel is!