3D papír virág készítése

Mindösszesen egy kis színes papírra és ragasztóra van szükségünk ezeknek a gyönyörű virágoknak az elkészítéséhez. Ablakunkra vagy egy csillárra felakasztva, de akár egy hurkapálcára felragasztva őket, majd egy vázába beletéve pompás dísze lehet otthonunknak. Egész tavasszal és nyáron is vidám hangulatot kölcsönözhet az egyes helyiségekben. Videónkból és képsorozatunkból megtudhatjátok, hogyan készíthetitek el ti is. 🙂

Amire szükségünk lesz:

– 2db egyforma méretű négyzet alakú papírlap
– ceruza
– olló
– papírragasztó
– fagomb

Elkészítés:

papír virág

1-4. A négyzet alakú papírlapot hajtsuk átlósan félbe, majd még egyszer és még egyszer.

5. Ha ez meg van, a kapott háromszög nyitott része bal kezünknél legyen, majd ceruzával rajzoljunk három ívelt vonalat egymástól egyenlő távolságra, a nyitott résztől kezdve. A legfelső ív érjen végig a papíron, a másik két ív végét viszont ne húzzuk ki teljesen a papír széléig.

6. A legfelső ívet vágjuk le teljesen, a másodikat és harmadikat pedig balról jobbra haladva, a nyitott oldal felől vágjuk be, de ne teljesen, kicsit visszább állítsuk meg az ollót a lap szélétől.

7. Ezt ugyanígy csináljuk meg a másik négyzet alakú papírlappal is, majd nyissuk szét őket teljesen.4-4 szirmot kapunk.

8-9-10-11-12. A szirmok középső részének a csúcsát hajtsuk be a középpontig úgy, hogy ívelt maradjon, majd ragasszuk le a sarkait. Ugyanígy hajtsuk és ragasszuk le a többi három részt is. A másik papírlapon is készítsük el ugyanezt.

13-14. A két fagombot fessük le tetszés szerinti színnel, majd ragasszuk a virágfejek közepére. Használhatunk színes papírból kivágott köröket vagy dekorkavicsot is.

15-16. Fordítsuk meg a feleket, majd az egyik hátoldalát, a középső részét kenjük be a ragasztóval, majd a másik fél hátoldalát átlósan ragasszuk rá, hogy „az üres részen is legyenek szirmok”.

17-18. Majd ahol a szirmok találkoznak, kis ragasztóval ragasszuk össze őket, így stabilabbak lesznek.

papír virág

Oszd meg az ismerőseiddel is!